U subotu: velika Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih stiže u Đurđevac


Četvrtak, 11. lipnja 2020.

U nastavku sezone Plazma Sportskih igara mladih naša županija ugostit će velike Turneje radosti.

Veliko sportsko-edukativno događanje održat će se u subotu, 13. lipnja, s početkom u 10,00 sati u Đurđevcu na Trgu sv. Jurja. Uz natjecanja u atletici i graničaru, Đurđevac će ugostit i regionalni HEP turnir u rukometu, županijski turnir u šahu, te Coca- Cola Cup kvalifikacijski turnir u nogometu.

Program će započeti zajedničkim paljenjem plamena Turneje radosti koji će zapaliti predstavnici Grada Đurđevca i predstavnici Plazma Sportskih Igara mladih,  a sportskom dijelu programa sudjelovat će djeca iz Osnovne škole Đurđevac.

- Grad Đurđevac je sportski grad, podržavamo sport, posebno za naše najmlađe građane. Sretni smo što će Plazma Sportske igre mladih po četvrti put gostovati u gradu Đurđevcu- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Osim sportskog dijela natjecanja sve okupljene čekaju mnogobrojna iznenađenja te edukativne aktivnosti u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova i Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. Događanja će biti organizirana u skladu s uputama i mjerama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Civilnog stožera RH uz obaveznu dezinfekciju i registraciju.  Sve okupljene čeka okrijepa u Coca- Cola Cup corneru, izbor za najboljeg sportaša Hrvatske.

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska manifestacija u Europi koja djeci omogućuju da se okušaju u 10 sportova: Coca- Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika.

Snaga Igara su upravo njeni sudionici, osnovnoškolci i srednjoškolci iz cijele regije, više od milijun i sedam stotina sportaša koji su u 24 godine osjetile što su to sport, druženje i zabava.