U tijeku radovi na obnovi i rekonstrukciji vrtića vrijedni 2,3 mil. kn


Utorak, 22. kolovoza 2017.

U Dječjem vrtiću Maslačak Đurđevac i dalje traju radovi na obnovi i rekonstrukciji vrtića, a nakon što su skinuti stari parketi u vrtićkim grupama u tijeku je postavljanje cjevovoda centralnog grijanja, te hidro i termo izolacije.

Grad Đurđevac je s projektom obnove i rekonstrukcije Dječjeg vrtića Maslačka ušao među 134 izabranih projekata kojima je Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije odobrilo sufinanciranje prema programu podrške regionalnom razvoju. Ukupan iznos investicije je oko 2,3 mil. kuna od čega će ministarstvo sufinancirati 515.000,00 kuna dok je preostali dio iznosa osigurao Grad u svome proračunu.

U protekle četiri godine Ministarstvo regionalnog regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Grad Đurđevac uložili su 1,8 mil. kuna u obnovu vrtića i poboljšanje smještaja. Prethodnim projektima promijenjeno je krovište, te su uređene prostorije u potkrovlju za dodatne dvije skupine, a ovim novim projektom je predviđena modernizacija kotlovnice i sustava grijanja, zamijenit će se 1.600 m2 podova, uredit će se 300 m2 sanitarnih čvorova, te će se uvesti solarni sustav za pripremu tople vode.

Obnovom će se postići značajna uštede energije, smanjit će se ukupni troškovi režija, te će se moderno urediti prostor u kojemu borave djeca. Grad ovim projektom nastoji potaknuti svijest i kod svojih građana o važnosti korištenja obnovljivih izvora, te prednostima koje se ostvaruju kroz uštedu energije.