Učenici Osnovne škole Grgura Karlovčana dobili moderno opremljenu informatičku učionicu


Utorak, 29. svibnja 2018.

Kako bi učenicima omogućili što bolju i što kvalitetniju nastavu iz informatike Osnovna škola Grgura Karlovčana sa partnerima je krenula u projekt modernizacije i opremanja informatičke učionice u školi.

Dosadašnja računala su bila zastarjela, te je učenicima bilo teško pratiti nastavni program. Upravo iz tog razloga škola je krenula u opremanje informatičke učionice pa je u tu svrhu nabavljeno 24 novih prijenosnih računala, nove klupe i stolice.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 90.000,00 kuna, a u sufinanciranju projekta sudjelovalo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja s 45.000,00 kuna, tvrtka RASCO d.o.o. s 15.000,00 kuna, te škola i Grad Đurđevac sa ukupno 30.000,00 kuna.

Tom prigodom održano je svečano otvorenje, a novo opremljenu učionicu otvorio je gradonačelnik Hrvoje Janči.

- Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo da smo realizirali ovaj projekt. Budućnost razvoja grada ovisi o našoj djeci i zato nam je svako novo ulaganje u dodatna znanja učenika vrlo bitno. Opremanje učionice informatičkom opremom, a potom i kompletno uređenje cjelokupne infrastrukture u učionici ima za cilj podizanje svijesti o uvođenju informatike u škole u što ranijoj fazi obrazovanja- naglasio je gradonačelnik.

- Ovom suradnjom, RASCO d.o.o. nastoji biti odgovorni član društvene zajednice i pomaže najmlađim skupinama društva kroz ulaganje u njihovo znanje i budućnost- rekao je Ivan Franičević.

-Uređen i opremljen prostor bitan je preduvjet kvalitetnog učenja stoga zahvaljujemo Gradu, Ministarstvu i RASCO-u na pomoći pri realizaciji ovoga projekta- rekao je ravnatelj škole Danijel Domišljanović.

Učenici i djelatnici škole s veseljem su dočekali svoju novouređenu učionicu. Novi izgled informatičke učionice možete pogledati na sljedećim slikama: