Unutarnje uređenje Doma kulture: Đurđevac će ponovo imati svoje kino


Srijeda, 3. lipnja 2020.

Nakon završetka radova na energetskoj obnovi Doma kulture Grad Đurđevac je izradio projekt uređenja okoliša oko zgrade, a u tijeku su i radovi na unutarnjem opremanju velike kino dvorane.

Ovim radovima proširena je unutarnja pozornica što će omogućiti održavanje većih kulturno umjetničkih događanja, kazališnih predstava i ostalih manifestacija.

Podsjećamo da Dom kulture koristi niz udruga koje djeluju u području kulture: KUD Petar Preradović, Udruga kazališnih amatera grada Đurđevca, polaznici glazbene škole, likovni umjetnici i drugi, koji broje više od 100 članova koji redovito održavaju svoje probe u Domu kulture. Ujedno je to prostor koji se koristi za održavanje kulturnih manifestacija poput predstava, koncerata i svečanih sjednica, a uskoro će se sve to moći održavati i na vanjskoj pozornici.

Prostor je opremljen najmodernijom audio i video opremom, nabavljene su nove udobnije fotelje, projektor za kino projekcije, drugim riječima Đurđevac će ponovno imati svoje kino što će zasigurno razveseliti najmlađe.

Većina radova je završila, a sljedeći tjedan se očekuje postava tepiha i fotelja, tako da će kino dvorana biti spremna do Picokijade kad su pripremljene brojne projekcije popularnih filmova, naravno da će se tu naći i animiranih filmova za naše najmlađe sugrađane.

U sljedećoj fazi uredit će se sanitarni čvorovi, okoliš oko Doma kulture te ugostiteljski objekt i terasa.

-Kako je zgrada našeg Doma kulture dobila novo ruho, krenuli smo i s uređenjem i opremanjem unutarnjih prostora, a uskoro ćemo raspisati i nabavu za izvođenje radova na uređenju okoliša. Ovaj prostor prepoznat je kao središnje mjesto svih događanja u Đurđevcu te nam je cilj da Dom kulture bude funkcionalan, moderan i da dobije živost, zato smo multifunkcionalno opremili veliku dvoranu kako bi se tu mogle održavati i konferencije, razne priredbe, te kino projekcije. Ispred zgrade izgradit ćemo amfiteatar za publiku i ljetnu pozornicu na kojoj će se tijekom ljetnih mjeseci održavati kulturne i glazbene manifestacije - rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.