Uređuje se okoliš oko novoizgrađenog bazena dječjeg vrtića Maslačak


Petak, 21. srpnja 2023.

Niti visoke temperature do sada nisu ometale radnike na uređenju okoliša oko bazena u kojem bi se već ove godine mogli kupati i uživati najmlađi Đurđevčani. Budući da se nalazi u dvorištu Dječjeg vrtića Maslačak, bazen je prvenstveno namijenjen za 300-tinjak vrtićke djece, međutim uživanje u kupanju neće biti uskraćeno niti svoj drugoj đurđevačkoj djeci.

– Po završetku izvedbe ovog projekta, pristup dodatnim sportskim aktivnostima i kvalitetnom provođenju slobodnog vremena bit će omogućen svoj djeci predškolskog uzrasta. Vjerujemo kako će to biti još jedan poticaj da se djeca od najranije dobi počnu baviti sportom. Kako bismo utjecali i na prevenciju rane pretilosti, za djecu će biti organizirana škola plivanja tijekom čitave godine, jer bazen dobiva kupolu, nove opločnike da se u vodu ne unose nečistoće te ogradu da se izbjegnu neželjeni pogledi – najavljuje gradonačelnik Hrvoje Janči i dodaje kako vjeruje da će to biti dodatan motiv mladim obiteljima za ostanak u našem gradu, a ujedno će se promicati i uključivanje djece u rani predškolski odgoj.

Podsjećamo da je vrijednost izgradnje vrtićkog plivališta oko 82.707,23 eura od čega 38.000 eura sufinancira Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, dok uređenje okoliša oko bazena sufinancira Središnji državni ureda za demografiju i mlade u iznosu od 29.887,35 eura, a Grad Đurđevac je u proračunu osigurao ostatak sredstva za završetak investicije i stavljanje bazena u funkciju.

Projekt izgradnje plivališta proveden je uz financijski doprinos Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Projekt uređenja okoliša proveden je uz financijski doprinos Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.