Uređuje se Ul. bana Jelačića u Đurđevcu: u tijeku radovi na proširenju kolnika i postavi rubnjaka


Srijeda, 20. svibnja 2020.

Grad Đurđevac u suradnji sa Županijskom upravom za ceste Koprivničko-križevačke županije krenuo je s provođenjem dogovorenih godišnjih aktivnosti na području grada, a jedna od njih je i cijelovito uređenje Ulice bana Jelačića u Đurđevcu.

Radovi su već krenuli, a trenutno se rade iskopi i priprema za zamjenu posteljice kolnika te se postavljaju rubnjaci nakon čega će krenuti asfaltiranje kolnika i kolnih prilaza te uređenje zelenih površina.

Radovi proširenja izvode se na lijevoj strani ulice od raskrižja s ulicom Donji Brvci do raskrižja s Bjelovarskom ulicom čime će se dobiti i biciklistička staza širine jedan metar.

Grad Đurđevac nastavlja sufinancirati uređenje kolnih prilaza svim vlasnicima nekretnina koji sami financiraju asfaltiranje kolnih prilaza na javnoj površini, te će se oni osloboditi plaćanja komunalne naknade na određeno vremensko razdoblje u visini cijene uređenja kolnog prilaza, a sukladno mjesečnoj obvezi.

Za vrijeme radova na vlasnike nekretnina će obići djelatnici Grada Đurđevca kako bi se upisali svi zainteresirani za ovu mjeru. Prijave se zaprimaju i dalje, a zainteresirani se mogu javiti u Grad ili na broj tel: 811-052.

Obavještavamo građane kako bi znali planirati svoja sredstva de će se s provođenjem ove mjere nastaviti i nadalje u svim ulicama gdje se planiraju radovi na uređenju ulice.