Uskoro počinju radovi: potpisani ugovori za nadogradnju prostora i energetsku obnovu dviju zgrada osnovne škole


Srijeda, 11. travnja 2018.

U Gradskoj knjižnici Đurđevac upriličeno je svečano potpisivanje ugovora s izvođačima radova za tri projekta vezana uz obnovu Osnovne škole Grgura Karlovčana. Radi se o projektu energetske obnove zgrade Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac, projektu energetske obnove zgrade Odjela za djecu s teškoćama u razvoju, te nadogradnji zgrade osnovne škole.

Ukupna vrijednost radova na energetskoj obnovi dviju zgrada Osnovne škole Grgura Karlovčana bila je procijenjena na 7,2 milijuna kuna, a nakon postupka provedbe javne nabave poslovi su ugovoreni za oko milijun kuna manje nego što se planiralo.

– Ovo je jako lijep trenutak za naš grad, nakon što smo riješili pitanje uvjeta u vrtiću, sada ćemo riješiti uvjete u školi. Ukupna vrijednost ova tri projekta je oko 9,1 mil. kuna. Pokazujemo da provodimo prijavljene projekte. Radovi će se većinom izvoditi van nastave kako je ne bi ometali. Udio Grad iznos svega 2,8 mil. kuna dok je preostalih 6,3 mil. kuna Grad osigurao preko Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, Ministarstva graditeljstva i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Ravnatelj Osnovne škole Grgura Karlovčana Danijel Domišljanović i voditeljica Odjela za djecu s teškoćama u razvoju Sanja Flajs-Vidaković izrazili su zadovoljstvo poboljšanjem uvjeta rada koji će puno značiti učenicima, ali i učiteljima.

Cilj obnove je osigurati bolje uvjete rada u školama, ali i ostvariti značajne financijske uštede povećanjem energetske učinkovitosti i smanjenjem potrošnje energije te je predviđena ušteda energije od 55% u odnosu na postojeće stanje.

Izrađenim projektima energetske obnove predviđa se zamjena i popravak krovišta, izrada toplinske zaštite vanjske ovojnice zgrade, ugradnja nove drvene stolarije, zamjena i modernizacija sustava rasvjete, a u Osnovnoj školi se planira i ugradnja solarnih panela na krovištu za pripremu tople vode, te ugradnja podizne platforme kako bi se osobama s invaliditetom omogućio pristup svim prostorijama u školi.

Projektom nadogradnje novog prostora u školi osigurat će se dodatan prostor za nastavu čime će se dobiti tri nove i potpuno opremljene učionice s kabinetima za kemiju, fiziku i biologiju. Projektom se planira izmjestiti i knjižnica koja će se također useliti u novi prostor iznad dvorane.

Završetkom projekta ostvarit će se uvjeti za uvođenje jedne smjene u školu s obzirom da oko 70 učenika polazi nastavu u međusmjeni.

Sadržaj ovog teksta isključiva je odgovornost Grada Đurđevca.

Projekte je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa ”Konkurentnost i kohezija 2014-2020”.