Uspješno prijavljen nastavak projekta Maslačak za sve


Srijeda, 17. veljače 2021.

Grad Đurđevac je u partnerstvu s Dječjim vrtićem Maslačak prijavio projekt Maslačak za sve – faza 2. na Javni poziv Nastavak unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja kojim će se poboljšati postojeći te uvesti novi programi čime će se osigurati uvjeti u predškolskom odgoju jednaki razvijenijim sredinama.

Projektom će se unaprijediti 11 postojećih kratkih programa, a to su engleski i njemački jezik, likovna, informatička, sportska i glazbena igraonica, vjerska i etno-tradicijska grupa, grupa za darovitu djecu, eko program i program potpore roditeljima te će se uvesti i 1 novi posebni program senzorne integracije za 10 polaznika kao i integrirani Montessori program.

Unaprjeđenjem navedenih usluga nastoji se prilagoditi potrebama roditeljima i djece.

Projektom će se organizirati i produljeni rad dječjeg vrtića u 1 mješovitu grupu za 20 djece Ovaj projekt omogućit će i zaposlenje novih 10 osoba u vrtiću, a obuhvatit će vremensko razdoblje od 20 mjeseci.

Ukupna vrijednost projekta je oko 4.8 mil. kuna, a očekuje se da će se projekt financirati u cijelosti iz Europskog socijalnog fonda.