Uvođenje u posao: kreće rekonstrukcija te uređenje pješačkog i kolnog pružnog prijelaza u Vinogradskoj ulici


Srijeda, 30. listopada 2019.

Pružni, željeznički prijelaz u Vinogradskoj ulici, na zadovoljstvo građana iz tog kvarta i stanovnika đurđevačkih prigradskih naselja, Čepelovca, Mičetinca, Budrovca, te Sirove i Suhe Katalene, uskoro bi trebao biti rekonstruiran i uređen te siguran za vozače, pješake, ali i bicikliste.

Jučer je održano uvođenje u posao, a na sastanku su sudjelovali predstavnici Grada Đurđevca koji je inicirao ovaj projekt, predstavnici HŽ Infrastrukture, nadzorni inženjeri i predstavnici izvođača radova. Dogovoreno je da će radovi krenuti čim se dobije dozvola o zatvaranju pruge, čime će se i djelomično zatvoriti cestovni promet za o čemu ćemo građane na vrijeme obavijestiti putem radija i službenih stranica. Svi radovi trebali bi završiti do kraja studenoga. Ukupna vrijednost radova je oko 250.000,00 kuna.

HŽ Infrastruktura će izvesti radove na uređenju kolnog pružnog prijelaza, a zahvaljujući nastojanjima Grada Đurđevca paralelno će se odvijati i radovi na uređenju pješačkog pružnog prijelaza.

- Grad Đurđevac je izradio projekt pružnog pješačkog prijelaza još 2018. godine kako bi se osigurala i sigurnost pješaka. Radi se prijelazu preko pruge koji je smješten nedaleko raskršća Vinogradske ulice u Đurđevcu s državnom cestom D2, kolni je prijelaz od dotrajalog asfalta i drvenih pragova, nema pješačkog prijelaza te je slab osvijetljeno. Najavljeno je da će se na kolniku između pruga postaviti odgovarajući gumeni pokrov koji će smanjiti vibracije i spriječiti sadašnje preskakivanje i naskakivanje pri prelasku automobila- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Uređenje pješačkog pružnog prijelaza ipak najviše veseli najmlađe stanovnike Vinogradske i Ciglenske ulice koji svakodnevno moraju proći preko pruge na putu do škole.