Vatrogasci Đurđevca Danom otvorenih vrata obilježili dan sv. Florijana: mališani uživali u vatrogasnim vježbama


Četvrtak, 4. svibnja 2023.

Povodom dana sv. Florijana, zaštitnika svih vatrogasaca, djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Đurđevac i DVD-a Đurđevac organizirali su dane otvorenih vrata gdje su sve posjetitelje upoznali s vatrogasnom opremom i spravama.

Među prvima u posjet i obilazak prostora su im stigli mališani Dječjeg vrtića Maslačak, učenici Osnovne škole Đurđevac i učenici Odjela za djecu s teškoćama u razvoju Đurđevac. Osnovnoškolci polaznici likovne grupe pod mentorstvom učitelja Zorana Vidakovića održali su i likovnu radionicu Vatrogasci u stripu, a izložbu likovnih radova učenika svi posjetitelji mogu razgledati u prostorima JVP-a. Najbolje učenike članovi JVP-a Đurđevac su prikladno i nagradili.

Učenici nisu skrivali oduševljenje vatrogasnom opremom i vozilima, a najviše ih se dojmila vatrogasna pjena kojom vatrogasci gase požar.

Cilj ove akcije bio je razvijanje svijesti i odgovornosti građana, a pogotovo mladih u području prevencije od nastanka požara i ispravnom postupanju u slučaju nastanka i gašenja požara. 

Kako bi im čestitali blagdan sv. Florijana, djelatnike JVP-a Đurđevac posjetili su i gradonačelnik Hrvoje Janči, ravnatelj Osnovne škole Đurđevac Danijel Domišljanović i ravnateljica Dječjeg vrtića Maslačak Marija Čupen Tomica.

-Svim vatrogascima i njihovim obiteljima želim sretan dan Svetog Florijana. Članovi naše Javne vatrogasne postrojbe povodom obilježavanja Dana vatrogasaca pripremili su brojne aktivnosti za mlade s ciljem promocije vatrogastva dobrotvornog i dobrovoljnog rada čime se potiče da se naša djeca od najmlađih dana uključe u djelatnosti vatrogasne zajednice - rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Na kraju dana svi članovi JVP-a Đurđevac, te predsjednici i zapovjednici naših DVD-ova prisustvovat će Svetoj misi u 19,00 sati u čast svetog Florijana u Crkvi sv. Jurja u Đurđevcu, a okupljanje vatrogasaca je u 18,15 sati ispred starog Vatrogasnog doma u Ulici kralja Tomislava.