Vatrogasci zadovoljni dinamikom radova: pri kraju su radovi na uređenju novih prostorija


Petak, 25. siječnja 2019.

Pri završetku su radovi na uređenju drugoga kata zgrade Javne vatrogasne postrojbe i Policijske postaje.

Tom prilikom je zapovjednik JVP-a Matija Markešić pozvao gradonačelnika Hrvoja Jančija i saborskog zastupnika i predsjednika Gradskog vijeća Željka Lackovića u obilazak novouređenih prostorija.

Trenutno su pri kraju završni radovi koji obuhvaćaju radove kao što je bojanje zidova, postava rasvjetnih tijela, keramičarski radove, postava podnih obloga te će se nabaviti potreban namještaj i oprema. Ukupna vrijednost radova iznosi oko milijun kuna.

Do završetka svih radova i policija i vatrogasci nastavit će koristiti postojeće zajedničke prostorije u prizemlju i na prvom katu.

- Najveći prioritet je da se što prije uredi drugi kat kako bi svi zajedno mogli useliti u nove prostorije. Radovi su u tijeku i prate dogovorene rokove. Zadovoljan sam izgledom novih prostorija, te suradnjom s Gradom na ovom projektu- istaknuo je zapovjednik Markešić.

- Ponosimo se što je naša policija i vatrogasci dijele istu zgradu, ovim potezom dobili smo bolju operativnu spremnost, te sad informacije dolaze na isto mjesto što omogućava brže intervencije. Od preseljenja policije vatrogascima je smanjen prostor za obavljanje djelatnosti, a ovim projektom dobit će potpuno nove i moderno opremljene prostorije, što će osloboditi i više prostora u prizemlju i prvom katu za potrebe policije- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

-Siguran sam da će novi prostor odgovarati željama i potrebama djelatnika JVP-a, ali i našim puhačima, Vatrogasnoj zajednici i DVD-u Đurđevac kojima je ovim projektom osigurana ista veličina prostora koju su imali i do sada- rekao je saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković.