Vatrogasna zajednica grada Đurđevca započela s edukacijama: u tijeku osposobljavanje za vatrogasna zvanja


Četvrtak, 18. siječnja 2024.

U organizaciji Vatrogasne zajednice grada Đurđevca počelo je osposobljavanje za vatrogasna zvanja te će kandidati u iduća dva mjeseca na predavanjima usvojiti nova vatrogasna znanja i vještine.

Na uvodnom predavanju kandidate je pozdravio voditelj osposobljavanja Alen Škudar,  a potom pojasnio pravila te raspored predavanja i vježbi koje će proći u iduća dva mjeseca nakon čega slijedi ispit. U sklopu uvodnog predavanja održana je i prva lekcija iz predmeta vatrogasne sprave i oprema.

Na tečaju sudjeluju polaznici iz područja Vatrogasne zajednice grada Đurđevac te cijelog Požarnog područja Đurđevac, ukupno je upisano 58 polaznika a osposobljavanje je sufinancirano od strane Vatrogasne zajednice grada Đurđevca i Hrvatske vatrogasne zajednice. Predavači na tečaju su Andrija Puhač,  Mirko Večerić, Željko Turbelija i Alen Škudar .

– U osposobljavanju vatrogasaca služimo se opremom i tehnikom JVP Đurđevac a završetak osposobljavanja očekuje se početkom ožujka. Očekujemo da ćemo u vatrogastvu dobiti nove osposobljene i educirane članove koji će moći sudjelovati na vatrogasnim intervencijama, vježbama te ostalim poslovima u vatrogastvu i svojim matičnim vatrogasnim organizacijama, poručuju iz VZG Đurđevac