Veselje u Đurđevcu: vrtićarci se natjecali u različitim disciplinama, pjesmom ih podržao popularni Jacques Houdek


Nedjelja, 14. svibnja 2023.

Olimpijski festival dječjih vrtića ove godine je doživio svoje 19. izdanje. Kao i prethodnih godina, cijeli svibanj u Đurđevcu će proteći u znaku sportskih natjecanja djece predškolske dobi.

Zajednica sportskih udruga Grada Đurđevca ovaj je vikend organizirala tradicionalni Olimpijski festival dječjih vrtića na kojem je sudjelovalo oko 2o0 djece i voditelja, a natjecali su se mališani iz  tri odgojne skupine Dječjeg vrtića Maslačak Đurđevac - Kapljice, Jagodice i Zvjezdice te djeca iz dječjih vrtića Pčelice iz Molvi, Bubamara iz Kalinovca, Bregunica iz Novog Virja i djeca iz Dječjeg vrtića Zrno iz Virja.

Program je započeo svečanim otvaranjem olimpijade, a okupljene odgojitelje, vrtićarce, roditelje i sve prisutne pozdravio je gradonačelnik Hrvoje Janči te je svim natjecateljima poželio puno sportskog uspjeha i sreće. Male natjecatelje bodrili su i predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Đurđevca Ivan Juričić, ravnatelj Strukovne škole Đurđevac Darko Špoljar te zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Pod geslom I ja ću biti olimpijac vrtićarci su se natjecali u trčanju na 50 metara, štafeti, bacanju loptice u dalj, skoku u dalj te hokeju, a najvatrenija publika koja ih je bodrila bili su roditelji te bake i djedovi.

Ukupni pobjednik Olimpijade je Dječji vrtić Pčelica iz Molva, dok je nagrada za fair play pripala Dječjem vrtiću Bubamara iz Kalinovca. Na veselje najmlađih poseban gost Olimpijade bio je popularni pjevač Jacques Houdek, koji je pjesmom podržao i zabavio vrtićarce i njihove roditelje. Svojom pjesmom podržala ih i je i naša mlada pjevačica Laura Kovačević.