Vjerna posjetiteljica donirala Muzeju Grada Đurđevca crteže i grafike poznatih hrvatskih umjetnika


Utorak, 11. veljače 2020.

Iako je već zakoračila u drugu polovicu 9. desetljeća života, u Đurđevac je i ovaj puta doputovala sama.

Naime, gospođa koja je odlučila ostati anonimna već je nekoliko puta dolazila iz Zagreba na izložbe koje je pripremio Muzej Grada Đurđevca i oduševljeno se vraćala svaki put. Nakon nekoliko posjeta i lijepih utisaka koje je nosila sa sobom, gospođa je odlučila donirati svoju zbirku crteža i grafika poznatih hrvatskih umjetnika upravo našemu muzeju. Kako je navela, Đurđevac je već nadaleko poznat kao grad kulture i njezina želja je bila da to bude novi dom njezine zbirke. Muzej Grada Đurđevca izlagat će i čuvati će ovu vrijednu donaciju.

Među doniranim djelima nalaze se grafike i crteži Željka Hegedušića te osobne čestitke koje je uputio obitelji naše donatorice. Motivi crteža i grafika su raznovrsni, pa tako vidimo prikaze kuća, pogled na zagrebačku panoramu, pogled na Kamenita vrata, prikaze maškara i ljubavnih parova. Donirane su i oslikane čestitke hrvatskih slikara Antuna Maslea i Predraga Purića s božićnim motivima.

Prilikom zadnjeg posjeta razgledala je oduševljeno nove sadržaje u muzeju, a svojom životnom pričom sveučilišne profesorice ugodno je iznenadila muzejsko osoblje. Vitalna i skromna, uputila je sve pohvale za rad Muzeja i obećala da će se ponovno vratiti.

Iz suvenirnice je ponijela majicu koju će, kako je rekla, s radošću nositi i promovirati naš grad.

-Od srca joj hvala na ovoj zbilja vrijednoj donaciji- rekla je ravnateljica Muzeja Edita Janković Hapavel.