WIFI4EU: besplatan pristup WIFI mreži omogućen na 10 lokacija u gradu Đurđevcu


Utorak, 18. kolovoza 2020.
Besplatni bežični internet od prošlog se vikenda može koristiti na 10 lokacija u gradu Đurđevcu. Ugradnju nove opreme kroz pod nazivom WiFi4EU s 15.000 eura je financirala Europska unija.

Grad Đurđevac se prijavio za dodjelu bespovratnih sredstava namijenjenih izgradnji mreže na javnim prostorima te je ušao među europske gradove i općine koje su ovim putem osigurale 15.000 eura. Putem jednostavne nabave odabran je izvođač radova, a ovaj je tjedan  instalirana i puštena u promet nova oprema na novim lokacijama u mreži WiFi4EU čime je omogućena mrežna pokrivenost besplatnog interneta na 10 lokacija.

Deset pristupnih točaka u Đurđevcu

U sklopu inicijative WiFi4EU Europska komisija pokreće projekte kojima sufinancira visokokvalitetan besplatan pristup internetu za građane na javnim mjestima poput, primjerice, parkova, trgova, javnih zgrada, knjižnica, muzeja.

Prema kriterijima EU, teritorijalnih mogućnosti s obzirom na optičku vidljivost i vrijednosti vaučera, ovim projektom osigurano je uvođenje bežičnog interneta na području Đurđevca na lokacijama koje privlače veliki broj posjetitelja, a to su: Športsko rekreativni centar, budući posjetiteljski centar, utvrda Stari grad- Muzej Grada Đurđevca, Gradska tržnica, područje Borika gdje je planirana škola u prirodi i hostel, Poduzetnički inkubator, poslovni centar,  Trg sv. Jurja, Dom kulture te Hrvatska Sahara.

-Ovim projektom smo svojim građanima i brojnim turistima te gostima koji posjećuju naš grad osigurali besplatni bežični internet na svim važnijim znamenitostima u gradu. Šećete li gradom, na postavkama vaših mobilnih telefona, pod ponuđenim bežičnim vezama možete pronaći i WiFi4EU. Dovoljno je da kliknete, prijavite se te se upustite u internetsku pretragu vama potrebnih informacija- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.