Zajedničkim druženjem branitelja svečano obilježena 32. obljetnica osnivanja podravskih braniteljskih postrojbi


Subota, 5. kolovoza 2023.

Branitelji Domovinskog rata s područja đurđevačke Podravine obilježili su 32. godišnjicu osnutka ratnih postrojbi, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja.

Programu u hostelu Borik u Đurđevcu prethodila je sveta misa u Crkvi svetog Jurja u Đurđevcu u spomen na sve poginule branitelje u Domovinskom ratu te svečano polaganje vijenaca kod Križa života na Gradskom groblju u Đurđevcu.

Cilj zajedničkog okupljanja i druženja prisjećanje je na teške ali ponosne dane hrvatske povijesti, svečano obilježavanje važne obljetnice te sjećanje na poginule branitelje koji su dali svoje živote za slobodu Republike Hrvatske.

U ime domaćina pozdravne riječi uputio je predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković, zahvalivši svim postrojbama na njihovom doprinosu u borbi za neovisnost Hrvatske, uz poruku da danas imamo priliku stvarati bolje uvjete za život te čestitao svima prisutnima Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja.

Okupljenima su se prigodno obratili i izaslanik Ministarstva hrvatskih branitelja RH, savjetnik potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja general Dragutin Repinc te zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, čestitavši svima 32. obljetnicu podravskih postrojbi i zahvalivši im na obrani i stvaranju suverene Republike Hrvatske. Sve prisutne ispred branitelja i braniteljskih udruga pozdravio je Đuro Bobovčan uz želje da se što više članova okupi i iduće godine.