Zajedničkim druženjem na Lovačkom domu Jelen svečano obilježena 30. obljetnica podravskih braniteljskih postrojbi


Nedjelja, 24. listopada 2021.

Branitelji Domovinskog rata s područja tzv. Đurđevačke Podravine obilježili su 30. godišnjicu ratnih postrojbi.

Programu u Lovačkom domu Jelen u Mičetincu, prethodila je sveta misa u Crkvi svetog Jurja u Đurđevcu u spomen na sve poginule branitelje u Domovinskom ratu te polaganje vijenaca kod Križa života na Gradskom groblju u Đurđevcu.

Cilj zajedničkog okupljanja i druženja je prisjećanje na teške, ali ponosne dane hrvatske povijesti i svečano slavljenje važne obljetnice. U sjećanje na poginule branitelje koji su dali svoje živote za slobodu Republike Hrvatske pročitana su njihova imena i prezimena, nakon čega je Tamburaški sastav Frontmeni izveo set domoljubnih pjesama.

U ime domaćina, pozdravne riječi uputio je gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči, zahvalivši se svim postrojbama na njihovom doprinosu u borbi za neovisnost Hrvatske.

-Cilj ovog okupljanja danas je prisjetiti se teških, ali i ponosnih vremena te svečano obilježiti ovu veliku 30. obljetnicu. Zahvaljujem se svim postrojbama i braniteljima na njihovom doprinosu u Domovinskom ratu i doprinosu u stvaranju neovisne Hrvatske. Danas svi zajedno imamo priliku stvarati bolje uvjete za život svim ljudima i to je misao s kojom moramo svi skupa živjeti i truditi se da idemo u istom smjeru. Isto tako se zahvaljujem i predstavnicima postrojbi, udruga, općinama, županiji i Turističkoj zajednici na organizaciji ove zajedničke manifestacije podravskih branitelja - rekao je gradonačelnik Janči te pozvao sve prisutne da se i dalje okupljaju na ovakvim druženjima uz prijedlog da se dogodine vidimo u ranijem terminu.

U ime podpredsjednika Hrvatske vlade i ministra hrvatskih branitelja, prisutne branitelje pozdravio je izaslanik Zvonko Beljo čestitavši svima 30. obljetnicu podravskih postrojbi i zahvalivši im na obrani i stvaranju suverene Republike Hrvatske.

Okupljenima se obratio i zamjenik župana Koprivničko- križevačke županije Ratimir Ljubić, a u ime branitelja sve prisutne je pozdravio Vlado Vranić uz želje da se što više članova okupi i iduće godine.

Program obilježavanja vodio je i moderirao Željko Kožarić- Mrvica. Ovo već tradicionalno svečano obilježavanje i ove su godine organizirali: Grad Đurđevac, Koprivničko– križevačka županija i općine Ferdinandovac, Virje, Kalinovac, Kloštar Podravski, Molve, Novo Virje, Novigrad Podravski i Gola, Turistička zajednica grada Đurđevca u suradnji sa Zapovjedništvom 105. brigade 3. bojne Đurđevac, Zapovjedništvom 58. SLAB PZO Đurđevac, 465 STRB PZO, Udrugom branitelja MUP-a, Uredom za obranu Đurđevac, Centrom za obavješćivanje i HVIDRA-om.