Započele pripreme za rad i edukacija pomoćnika u nastavi


Srijeda, 30. kolovoza 2017.

Kako se bliži početak školske godine ovaj tjedan u Gradskoj knjižnici Đurđevac organizirana je trodnevna edukacija za pomoćnike u nastavi u trajanju od 20 sati.

Edukacija se provodi u sklopu projekta  Iskrice u kojem se osigurava 9 pomoćnika u nastavi  za 9 učenika s teškoćama u razvoju u Osnovnoj školi Grgura Karlovčana na razdoblje od 10 mjeseci.

Cilj edukacije je pripremiti pomoćnike u nastavi na stručno ponašanje i što kvalitetniju pomoć učenicima s teškoćama u razvoju u svrhu boljeg praćenja i savladavanja gradiva. Ukupna vrijednost projekta je 2.174.486,40 kuna, a iz sredstava Europskog socijalnog fonda osigurati će se iznos od 2.000.527,00 kuna, dok će preostali dio od 173.958,00 kuna osigurati grad.

Učenici s teškoćama u razvoju predstavljaju posebno ranjivu skupinu, te im putem pomoćnika nastoji pružiti neposredna podrška u obavljanju školskih aktivnosti tijekom nastave, učenju, komunikaciji i socijalnoj uključenosti, te emocionalnom funkcioniranju.

Sadržaj ovog teksta isključiva je odgovornost Grada Đurđevca.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa ”Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020”.