Uspješno krenulo cijepljenje u Đurđevcu


Petak, 26. veljače 2021.

U Sportskoj dvorani Strukovne škole u Đurđevcu službeno je započelo cijepljenje stanovnika Grada Đurđevca protiv koronavirusa. Za cijepljenje se prijavilo 1200 sugrađana, dok će se u ovom krugu cijepiti njih 500. Cijepljene se odvija po rasporedu te se svakih 15 minuta cijepi grupa od 30 ljudi.

Cijepljenje je organizirao Zavod za javno zdravstvo uz pomoć medicinskog osoblja i sestara obiteljske medicine Doma zdravlja iz Đurđevca te ravnatelja Strukovne škole i Opće gimnazije. Organizaciji su se pridružili i djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Đurđevac kako bi pazili na poštivanje epidemioloških mjera te održavali distancu među ljudima, a Draženka Valda ovim se putem zahvalila svima te istaknula kako se i u Đurđevcu pokazao velik interes građana za cijepljenje te da se zasad sve odvija po planu.

Prilikom cijepljenja održana je i press konferencija Županijskog stožera Koprivničko-križevačke županije kojoj su uz predsjednika Županijskog stožera civilne zaštite Ratimira Ljubića te ravnateljicu županijskog Zavoda za javno zdravstvo Draženku Vadla prisustvovali i gradonačelnik grada Đurđevca Hrvoje Janči, predsjednica Stožera civilne zaštite Grada Đurđevca Kristina Benko Markovica, ravnatelj Strukovne škole Đurđevac Darko Špoljar te ravnatelj Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva Tomislav Ostojić.

Kristina Benko Markovica obratila se prisutnima i  pozdravila ih u ime gradonačelnika Hrvoja Jančija te u ime Stožera Civilne zaštite Grada Đurđevca.

- Moram pohvaliti dobru komunikaciju između Zavoda za javno zdravstvo i liječnika obiteljske medicine Doma zdravlja jer kao što vidimo cijepljenje ide svojim tijekom i po rasporedu, bez većih gužvi. Vjerujem u našu struku te se ovim putem zahvaljujem Strukovnoj školi Đurđevac, kao i gimnaziji te Zavodu za javno zdravstvo na organizaciji, ali i djelatnicima Doma zdravlja Đurđevac koji su provodili cijepljenje. Nadam se da će se s procjepljenjem situacija s koronavirusom što prije stabilizirati – rekla je predsjednica Stožera civilne zaštite Grada Đurđevca, Kristina Benko Markovica.

Za 4 tjedna očekuje se nastavak cijepljenja u Đurđevcu, a građani se pozivaju da se i dalje javljaju svojim liječnicima obiteljske medicine kako bi se prijavili za cijepljenje.