Prijavite se na neku od čak 33 mjere Grada Đurđevca za poticanje poduzetništva, poljoprivrede i turizma


Subota, 7. kolovoza 2021.

I ove godine Grad Đurđevac nastavlja s kontinuiranim osiguravanjem sredstava za potpore u poljoprivredi i razvoju poduzetništva na području Grada Đurđevca.

Program potpora u poljoprivredi sadrži 13 mjera za unaprjeđenje poljoprivrede s ciljem opstanka poljoprivrednih gospodarstva, unapređenja i modernizacije poljoprivredne proizvodnje, očuvanja i razvoja ruralnih područja i ruralnih vrijednosti te poticanja gospodarstva na cjelokupnom području grada.

Navedene mjere obuhvaćaju potpore male vrijednosti za korištenje oznaka kvalitete, projekte u pčelarstvu, nabavu poljoprivredne opreme i strojeva, uvođenje turističke ponude na OPG-u, razvoj turističke ponude na OPG-u, proizvodnju u plastenicima i staklenicima, podizanje novih višegodišnjih nasada i mnoge druge koje možete pogledati u nastavku teksta.

-Prošle godine zaprimili smo 53 zahtjeva, a ukupno je isplaćeno preko 200.000,00 kuna. Ovim mjerama želimo male proizvođače potaknuti na daljnju proizvodnju te vidimo pozitivne trendove u ovoj grani jer svake godine imamo sve više zahtjeva. Najkorištenije mjere su za nabavu plastenika te nabave strojeva i opreme. Pozivam sve poljoprivrednike da iskoriste ove mjere i unaprijede svoju proizvodnju - rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Program mjera poticanja razvoja poduzetništva sadrži 20 mjera za stvaranje povoljnog poduzetničkog okruženja, djelovanje poduzetnika, razvijanje poduzetničke klime i osiguravanje preduvjeta za razvoj poduzetničkih aktivnosi na području Grada Đurđevca.

Potpore male vrijednosti dodjeljuju se iz Proračuna Grada Đurđevca kao bespovratna novčana sredstva u obliku subvencija.

U nastavku preuzmite sadržaj Programa potpora u poljoprivredi i poduzetništvu te obrasce za podnošenje zahtjeva za potporu. Prilikom predavanja zahtjeva za ostvarenje potpore obavezno je priložiti i obrazac poslovnog plana.

PROGRAM MJERA - Poljoprivreda 2021

PROGRAM MJERA - Poduzetništvo 2021