Nova poučna trim staza u Boriku pred dovršetkom


Nedjelja, 14. veljače 2021.

Nakon što je prethodno očišćena i proširena cijela trasa staze u park šumi Borik u sklopu projekta Uspostave i uređenja poučne staze u park šumi Borik i uređenja trim-staze prijavljenog na natječaj Agencije za plaćanja u poljoprivredi u tijeku su završni radovi te se trenutno radi na kompletnoj obnovi i zamjeni starih i dotrajalih sprava za vježbanje uz koje će se postaviti i smjernice s ekološkim porukama.

U sklopu nove poučne staze postavit će se i 18 informativno – edukacijskih klupa koje će prenositi poruku o nastanku i vrijednosti Đurđevačkih pijesaka, bogatstvu flore i faune koja obitava u tom geografsko-botaničkom rezervatu kao i o suživotu čovjeka s pijeskom.

Uz već izgrađen amfiteatar pokraj novog Hostela u park šumi Borik ovo je samo još jedan segment koji će oplemeniti postojeću turističku ponudu Grada Đurđevca, ali i omogućiti brojnim individualcima i sportašima rekreaciju na otvorenom.

Kretanje kroz šumu i sam početak trim staze bit će pomaknut od sadašnjeg ulaza (pokraj salona namještaja) te će se ulaz povezati s drvenom šetnicom koja povezuje utvrdu Stari grad, Hrvatsku Saharu te Posjetiteljski centar Đurđevački pijesci.