Zajedno jedni uz druge


Subota, 13. veljače 2021.

U sklopu projekta Snaga pomoći 2 gerontodomaćice su nedavno započele s obilaskom krajnjih korisnika s ciljem pomoći i pružanja podrške starijim i nemoćnim osobama i tako nastavile program koji na području grada traje od 2006. godine.

Mirjana Mišulin koja trenutno brine o 7 korisnika, jedna je od 25 gerontodomaćica koje su zaposlene u 2. fazi projekta Zaželi kojeg je u suradnji s Gradom Đurđevcom prijavila Udruga Mali princ.

-Volim svoj posao gerontodomaćice i njime se bavim već 15 godina. Za to vrijeme brinula sam o ukupno 70 korisnika i mogu reći da ponekad zna biti teško, ali sve je to stvar dogovora i organizacije. Važno je razgovarati s korisnicima i saslušati ih kako bi oni stekli povjerenje u Vas – rekla je Mirjana Mišulin.

Mirjana obilazi korisnike na području Grada Đurđevca, a njena najstarija korisnica Terezija Sokač navršila je 89 godina i već nekoliko godina živi sama. Mirjana joj najčešće pomaže oko nabave lijekova i namirnica te poslova čišćenja u kući praveći joj društvo.

-Sretna sam što imam Mirjanu koja mi pomaže s kućanskim poslovima s obzirom da živim sama. Uvijek je mogu zamoliti za pomoć i razgovarati s njom o svojim problemima, ona mi je kao prava obitelj. Zadovoljna sam i drago mi je što se ovaj projekt provodi kod nas i što se grad na ovaj način brine o nama, starijim građanima – rekla je korisnika projekta Zaželi, Terezija Sokač.

Projekt se provodi na području Grada Đurđevca i prigradskih naselja, gerontodomaćice trenutno brinu o 190 korisnika, a prijave se zaprimaju i dalje.