Zbog izmjene stolarije na vrtiću vrtićarci i školarci će još malo dijeliti školske klupe


Petak, 27. listopada 2017.

U Dječjem vrtiću Maslačak Đurđevac i dalje traju radovi na obnovi i rekonstrukciji vrtića čijim će se dovršetkom osigurat bolji i kvalitetniji uvjeti za boravak djece u vrtiću, te će ostvariti značajne uštede energije čime će se smanjiti i troškovi režija.

Predviđeni rok za završetak radova bio je 1. studeni, ali kad su krenuli radovi odlučili smo da kad se već sve obnavlja da se ova prilika iskoristi da se izmijeni i cjelokupna drvena stolarija na vrtiću te će stoga radovi trajati do sredine studenoga- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Grad Đurđevac je projekt obnove i rekonstrukcije vrtića prijavio na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a ukupna vrijednost projekta sa stolarijom iznosi oko 2,9 mil. kuna. Ministarstvo projekt sufinancira sa 760.000,00 kuna, dok je preostali dio osigurao Grad u svome proračunu.

U protekle četiri godine Ministarstvo regionalnog regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Grad Đurđevac uložili su 1,8 mil. kuna u obnovu vrtića i poboljšanje smještaja. Prethodnim projektima promijenjeno je krovište, te su uređene prostorije u potkrovlju za dodatne dvije skupine, a ovim novim projektom je predviđena modernizacija kotlovnice i sustava grijanja, zamijenit će se 1.600 m2 podova, uredit će se 300 m2 sanitarnih čvorova, te će se uvesti solarni sustav za pripremu tople vode.

Molimo sve učenike, učitelje i roditelje za još malo razumijevanja tijekom trajanja radova, a u cilju što kvalitetnijeg boravka u školi za učenike i vrtićarce.

Naši vrtićarci su pak oduševljeni ovom vijesti da će provesti još malo vremena u školi te će još malo biti "veliki".