Zlatna jesen ispunila sva očekivanja: posjetiteljima podijeljeno tisuću porcija kestenja


Ponedjeljak, 23. listopada 2023.

Nakon što je ljetos održan pečenjak party, đurđevačko etno selo ovog je vikenda ponovno oživjelo. Ugodno i toplo nedjeljno predvečerje, ispunjeno mirisom pečenog kestenja i plodovima jeseni među kojima su dominirale bundeve svih boja i impozantnih veličina, lijepo uređeni štandovi domaćih OPG-ovaca, udruga i domaćih radinosti te odlična atmosfera uz svirku Black Tattoo banda, bili su izvrsna podloga za još jednu manifestaciju u sklopu ovogodišnje Jeseni u Đurđevcu. Ovo tradicionalno okupljanje oko vatre i kestenja s pravom nosi ime Zlatna jesen, pa se na momente činilo da je prostor etno-sela gotovo pretijesan za sve male i velike kestenoljupce.

U sklopu manifestacije za građane je osigurano čak 300 kilograma kestenja, a podijeljeno je oko 1000 porcija ovih slasnih jesenskih plodova. Osim što su posjetitelji mogli sami sjesti uz vatru i ispeći svoje kestenje, to su vrijedno odradili članovi udruga i učenici đurđevačke Strukovne škole. Bilo je i slastica na bazi kestena, meda i medenjaka, pečenih turkinja DV-a Maslačak, mošta rezanca Udruge vinara i vinogradara Đurđevac, a birao se i najljepše uređeni štand koji je najbolje prezentirao zlatnu jesen.

Najuređenijim štandom proglašen je štand Dječjeg vrtića Maslačak Đurđevac, drugo mjesto pripalo je Dječjem vrtiću Košutica iz Ferdinandovca, a treće mjesto Udruzi Narcise Đurđevac.