Zlatna jesen u Đurđevcu: posjetitelji uživali u dobroj atmosferi, pečenim kestenima i moštu


Subota, 29. listopada 2022.

U organizaciji Grada Đurđevca i Turističke zajednice na Trgu sv. Jurja održana je već tradicionalna manifestacija Zlatna jesen koja je okupila mnoge posjetitelje.

Tom prilikom posjetiteljima su se na štandovima predstavili brojni OPG-ovi, domaće radinosti, udruge, obrazovne institucije te proizvođači koji su i ovaj puta nastupili pod zajedničkim nazivom Podravinoteke koja je objedinila okuse i mirise Podravine.

Centralni dio manifestacije bila je degustacija mirisnog, pečenog kestenja, mošta i mladog vina, a ove je godine ispečeno oko 250 kg kestenja. U ovoj jesenskoj deliciji uživali su brojni đurđevčani, gosti te gradonačelnik Hrvoje Janči.

Istovremeno, mnogobrojne udruge, domaće radinosti i obrazovne institucije su prezentirale svoje djelatnosti i proizvode na uređenim štandovima u jesenskom „štihu“, prilikom čega su odabrani najljepše uređeni štandovi.

Najuređenijim štandom proglašen je štand Dječjeg vrtića Košutica iz Ferdinandovca , drugo mjesto pripalo je Udruzi Narcise Đurđevac, a treće mjesto Dječjem vrtiću Maslačak Đurđevac.

Za dobar glazbeni ugođaj pobrinule su se članice grupe The Fusion.