1. Kolo Croatia cupa u daljinskom jahanju

Subota, 16. travnja 2016.

U organizaciji konjičkog kluba Đurđevački graničari, 16. travnja 2016. godine biti će održana utrka 1. kola Croatia cupa u daljinskom jahanju u Đurđevcu, a povodom obilježavanja dana grada (Đurđevo v Đurđevcu 2016.). Utrka će biti održana pod pokroviteljstvom grada Đurđevca i Turističke zajednice grada Đurđevca kao suorganizatora te brojnih sponzora.

Naime, ovo je prva ovakva utrka koja se održava u gradu Đurđevcu te prva službena nacionalna utrka  na području naše županije (Koprivničko-križevačke). Značaj ove utrke je tim veći što se ovom utrkom otvara i deseta jubilarna sezona od kako se organiziraju natjecanja u daljinskom jahanju.

Daljinsko jahanje kao najmlađa disciplina unutar Hrvatskog konjičkog saveza, svake godine broji sve više zaljubljenika u ovaj sport pa se organizatori nadaju velikom broju jahačkih parova iz cijele Hrvatske.

Samo natjecanje će biti održano u dvije utrke, prva koja starta u 8,00 sati na dužini staze od 84km (4 etape) te druga koja starta u 10,00 sati na dužini staze od 42km (2 etape), na livadi iza utvrde Stari grad, gdje je predviđen i cilj utrke. Nakon svake etape konji dolaze na veterinarski pregled, nakon čega imaju obavezan odmor prije starta u slijedeću etapu. Svečano proglašenje pobjednika je predviđeno za 17,00 sati na velikoj pozornici Starog grada.

KK ĐG- B2 plakatBROJ