13. Olimpijski festival dječjih vrtića

Subota, 24. svibnja 2014.

Olimpijski festival dječjih vrtića ove godine će doživjeti svoje 13. izdanje. Kao i prethodnih godina, svibanj će proteći u znaku sportskih natjecanja djece predškolske dobi. Pod geslom „I ja ću biti olimpijac“ više od 14700 djece iz 399 vrtića diljem Hrvatske igrat će mali nogomet, trčati na 50 metara, natjecati se u štafeti 4×25 metara, bacati lopticu u dalj i skakati u dalj.

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) pokrenuo je ovu manifestaciju 2002. godine s ciljem promicanja olimpizma, odgajanja djece putem sporta te poticanja harmoničnog razvoja intelektualnih, psihičkih i fizičkih vrlina djeteta.

Ono što se Festivalom kroz igru i druženje želi približiti djeci, jesu etički principi na kojima počiva sport te radost koja proizlazi iz rezultata postignutog vlastitim naporima. Promicanje
olimpijskih vrijednosti – uvažavanje, izvrsnost i prijateljstvo – najvažniji je element natjecanja Festivala, puno važniji od pobjede. Najmlađi uče poštivati pravila igre, druge natjecatelje i službene osobe, stječu prijateljstva i samopouzdanje te razvijaju trpeljivost, kao i duh fair playa i nenasilja. Više od 130 tisuća djece prvi je put upoznalo čari sportskog natjecanja upravo na Festivalu, koji je mnoge od njih zasigurno potaknuo i na sustavno tjelesno vježbanje i uključenje u sportske aktivnosti.

13. Olimpijski festival dječjih vrtića realizirat će se, kao i svake godine, zahvaljujući predanom trudu županijskih i gradskih sportskih zajednica, koje će organizirati natjecanja u 43 hrvatska grada.

Na području Grada Đurđevca Olimpijski festival će se održati 24. svibnja 2014. godine u sportskoj dvorani Strukovne škole Đurđevac te će festivalu pristupiti oko 170-ero djece i voditelja. Na festivalu će se natjecati djeca iz dječjih vrtića Pčelice iz Molvi, Bubamara iz Kalinovca, Maslačak iz Đurđevca, Fijolica iz Novigrada Podravskog, Bregunica iz Novog Virja te djeca iz dječjeg vrtića Zrno iz Virja. Okupljanje djece počinje u 09.00 sati te nakon svečane ceremonije otvaranja i predstavljanja ekipa počinju sportska natjecanja.

Pozivamo Vas da svojim dolaskom uveličate ovaj događaj te tako podržite naše najmlađe natjecatelje.

Pozivnica Olimpijski festival dječjih vrtića 2014_resize