18. Noć Muzeja: u Muzeju Grada Đurđevca i Posjetiteljskom centru Đurđevački pijesci

Petak, 27. siječnja 2023.

Muzej grada Đurđevca i Posjetiteljski centar Đurđevački pijesci i ove su se godine uključili u  obilježavanje Noći muzeja, koja će se održati u petak 27. siječnja od 18 do 23 sata.

Ova 18. po redu Noć Muzeja započet će otvorenjem izložbe „ELEKTROGRAFIJA“ u Muzeju Grada Đurđevca u prekrasnom ambijentu utvrde Stari grad. Izložba je to gostujućeg Mađarskog elektrografskog muzeja Andrasa Bohara iz Szigetvara, gdje će brojni posjetitelji imati prilike pogledati radove mađarskih, ali i stranih umjetnika. Nakon izložbe posjetitelje očekuje nastup srednjoškolskog benda Antares.

U Noći muzeja posjetitelji također mogu razgledati Stalni postav Donacije Ivana Lackovića Croate te upoznati povijest utvrde i Legendu o Picokima putem multimedijalnih i interaktivnih sadržaja u Interpretacijskom centru Picokijade.

U Posjetiteljskom centru Đurđevačkih pijesaka posjetitelji će se moći vratiti u prošlost i naučiti o svojstvima đurđevačkih pijesaka, njihovom nastanku, biljnom i životinjskom svijetu te današnjem suvremenom suživotu čovjeka i pijesaka. Panonski bazen, simulacija potresa, VR naočale i podravska mitologija samo su neke od atrakcija koje čekaju posjetitelje u ovom multimedijalnom posjetiteljskom centru kojim se kroz koncept proširene stvarnosti u zatvorenom prostoru prezentiraju sve posebitosti pustinjskog krajolika te bogatstvo raznolikosti životinjskog i biljnog svijeta koji obitavaju na pijescima, neovisno o godišnjem dobu i vremenskim uvjetima.

Restoran i pivnica Stari grad radit će do ponoći, kao i Muzej Grada Đurđevca i Posjetiteljski centar Đurđevački pijesci, a ulaz na sva događanja u Noći muzeja je slobodan.