35. SUSRET HRVATSKIH PUHAČKIH ORKESTARA

Nedjelja, 11. rujna 2022.

Pozivamo sve ljubitelje glazbe na 35. Susret hrvatskih puhačkih orkestara koji će se održati u gradu Đurđevcu u nedjelju, 11. rujna 2022. godine. Susret se odvija u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a uz materijalnu potporu Ministarstva kulture i medija RH, Koprivničko-križevačke županije i Grada Đurđevca. Suorganizatori su Turistička zajednica grada Đurđevca, Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije, Hrvatsko društvo skladatelja – ZAMP i Puhački orkestar DVD-a Đurđevac koji ove godine obilježava 100. obljetnicu djelovanja.

Susret hrvatskih puhačkih orkestara puhački je festival od nacionalne važnosti s dugom tradicijom te je jedna od 10 nacionalnih manifestacija koje na godišnjoj razini organizira Hrvatski sabor kulture. Susret će u svom 35. izdanju, s velikim brojem sudionika i kvalitetom glazbenog programa, u punom sjaju predstaviti snagu kulturno-umjetničkog amaterizma kao važnog nositelja glazbene kulture.

Program Susreta revijalno će započeti u nedjelju u 12 sati na Trgu sv. Jurja svečanom promenadom i zajedničkim muziciranjem orkestara. Natjecateljski dio programa održat će se u Domu kulture Đurđevac s početkom u 15:30 sati, gdje će orkestri sudionici predstaviti svoje koncertne programe.

Susret će okupiti 12 najboljih hrvatskih amaterskih orkestara iz 9 županija s više od 420 glazbenika. Uz domaćine Puhački orkestar DVD-a Đurđevac, na Susretu će sudjelovati Glazba Ston, Puhački orkestar DVD-a Valpovo, Puhački orkestar Općine Nedelišće, Puhački orkestar Goričan, Gradska glazba Virovitica, Gradska glazba Samobor, Puhački orkestar DVD-a Gornji Desinec, Puhački orkestar „Naša sloga“ Babići (Umag), Vodička glazba, Gradski puhački orkestar Križevci i Gradski puhački orkestar Hrvatskih željeznica Varaždin. Natjecateljske nastupe orkestra sudionika u Domu kulture pratit će eminentno stručno povjerenstvo u sastavu Miro Saje, Vanja Lisjak i Tonći Ćićerić.

Ekskluzivni sponzori Susreta su Euro-Unit d.o.o., Yamaha, Canorus, Lion Style, BG France, Legere i D’Addario Woodwinds.

Ulaz je slobodan stoga dođite i uživajte u zvonkoj radosti hrvatskih puhača!