„Đurđevečki megdan“

Subota, 5. rujna 2015.

Grad Đurđevac i Turistička zajednica Grada Đurđevca ove godine po prvi puta organiziraju manifestaciju „Đurđevečki megdan“ u sklopu koje će ponovo oživjeti povijest oko kulturno – povijesne perjanice – utvrde Stari grad.  5. rujna 2015. godine Udruga sv. Jurja zajedno s gostujućim udrugama uprizoriti će Đurđevečki megdan. Riječ je o prikazu okupljanja najznačajnijih velikaša iz polovice 16.stoljeća (Luka Sekelj, Franjo Tahi, Pavao Ratkaj i Ivan Alapić) i borbe između bana Nikole Zrinskog i osmanskog sandžak – bega Sofi Mehmed paše. Prije uprizorenja održat će se streličarski turnir s srednjovjekovnim lukovima i strijelama, a nakon megdana posjetitelji će moći uživati u nastupu grupe S.A.R.S.

 

PROGRAM:

Utvrda Stari grad Đurđevac

11:00 h

SAJAM RUKOTVORINA

SREDNJOVJEKOVNI STRELIČARSKI TURNIR

Na srednjovjekovnom streličarskom turniru djeca će moći sudjelovati na radionicama vezanim uz srednjovjekovno streličarenje, a odrasli se mogu prijaviti na atraktivno natjecanje na broj telefona TZ Đurđevac; 048 812 – 046.

12:00-18:00 h

TS Dangube

18:30 h

ĐURĐEVEČKI MEGDAN

Povijesni prikaz okupljanja hrvatskih velikaša iz polovice 16. stoljeća koji su se okupili kako bi prisustvovali borbi između bana Nikole Zrinskog i bosanskog sandžak – bega Sofi Mehmed paše.

21:00 h

VELIKI KONCERT KOMEDIJE i S.A.R.S.-a u Sportskoj dvorani Strukovne škole Đurđevac

Koncertne ulaznice u pretprodaji 20 kn, na dan koncerta 30 kn.

Prodajna mjesta koncertnih ulaznica:

ĐURĐEVAC Caffe bar Kaktus, Caffe bar Fenix, Gradska kavana, Caffe bar Nikolino, Restoran Picasso
VIRJE Caffe bar Lotus
KOPRIVNICA Caffe bar Press, Pizzeria Klopizza
BJELOVAR Caffe bar Cico
PITOMAČA Stara Pivnica

 

megdan