Dani zlevanke u Svetoj Ani

Subota, 16. srpnja 2022.

Mjesni odbor Sveta Ana i Turistička zajednica grada Đurđevca pozivaju vas da dođete u subotu, 16. srpnja kod vodenice u Svetu Anu gdje će se održati manifestacija Dani zlevanke.

U 10,00 sati kreće tradicionalna biciklijada od Trga sv. Jurja do Svete Ane, a marljive članice Udruge žena Svetojanke od ranog će jutra za posjetitelje početi s pripremom fine i nadaleko poznate svetojanske zlevanke. Prve goste očekuju već od 10,00 sati uz zvukove i pjesmu Tamburaškog sastava Podravski mužikaši.

-Pripremljena od kukuruznog brašna izmljevenog na vodeničnom kolu uz potok Svetojančan te izmiješena vodom s izvora kojem Svetojančani pripisuju okrepljujuća, pa i afrodizijačka svojstva, zlevanka je najpoznatiji svetojanski gastronomski proizvod. Njome se članice Udruge žena Svetojanke ponosno predstavljaju na svim turističkim sajmovima i rado je nude svim posjetiteljima Svete Ane- rekla je predsjednica Udruge žena Svetojanke Natalija Miletić.

Posjetitelji će moći uživati u vožnji kočijom i na quadovima, a osigurana je i zabava za najmlađe, besplatni napuhanci i mini quadovi.

Dani zlevanke nastavljaju se u petak, 22. srpnja Otvorenjem vatrogasnog doma i Svečanom sjednicom Mjesnog odbora Svete Ane, te Svetom misom u nedjelju, 24. srpnja s početkom u 11,00 sati.