Kino Đurđevac: film Belfast

Nedjelja, 31. srpnja 2022.

Pozivamo sve zaljubljenike u filmove posjete Kino Đurđevac u nedjelju, 31. srpnja pogledaju film Belfast s početkom u 20,00 sati.

Ulaznice po cijeni od 10,00 kuna za djecu i 20,00 kuna za odrasle možete kupiti sat vremena prije početka prikazivanja filma u Kinu Đurđevac.

Sadržaj:

Film “Belfast” donosi nam uvid o odrastanju u radničkoj obitelji, kroz oči jednog dječaka. Radnja je smještena u period 1960-ih godina prošlog stoljeća, odnosno perioda društvenog i političkog previranja u Sjevernoj Irskoj te nam približava priču o obitelji, odnosima, smijehu, ali i gubitku.

Ulogu dječaka Buddyja igra debitant Jude Hill, dok njegove roditelje te baku i djeda igraju dobro poznata glumačka imena; Caitríona Balfe interpretira ulogu dječakove majke, Jamie Dornan igra njegovog oca, dok su se Judi Dench i Ciarán Hinds našli u ulozi bake i djeda.

Film je sniman u crno-bijeloj tehnici, a osim kao redatelj, Kenneth Branagh je ujedno i scenarist ove polubiografske drame koja na intiman način donosi priču o ljudskim sudbinama u politički i vojno turbulentnom desetljeću Sjeverne Irske.