Podravina svojem generalu

Srijeda, 15. studenoga 2023.

U čast generalu i počasnom građaninu Grada Đurđevca Mladenu Markaču, a povodom  11. obljetnice oslobađajuće presude u Haagu, u Đurđevcu se priprema svečani koncert i izložba “Podravina svojemu generalu”, koji će se održati 15.11.2023. u 18,00 sati u Domu kulture.

Pokrovitelji ove tradicionalne svečanosti su Grad Đurđevac, Koprivničko-križevačka županija i Ministarstvo branitelja RH, a organizatori  Udruga Peski-Art, Mjesni odbor Peski i TZ grada Đurđevca te đurđevačke udruge Udruga žena Peski, Udruga udomitelja za djecu „Osmijeh, Matica umirovljenika grada Đurđevca i Etno-kuće Karlovčan.

Na svečanom koncertu „Podravina svojemu generalu“ nastupat će brojni izvođači: Rafaela Pokos Vinković, Marica Hasan, članovi KUD-a Petar Preradović, Gabrijela Franjić i Borna Šimunic, Dječji folklor KUD-a Petar Preradović i ŽVS „Katarene“.

Počast generalu Mladenu Markaču pjesmom će dati i gosti: Muška pjevačka skupina KUD-a „Sloga“ iz Velike Pisanice, Folklorna skupina Kulturne udruge „Sveti Martin“ iz Dubrave te Zbor Matice umirovljenika grad Đurđevca i Tamburaški sastav „Podravski bećari“.

Ulaz je slobodan i svi ste dobro došli, poručuju organizatori!