Priredba Podravina nekad i danas

Petak, 15. ožujka 2019.

Osnovna škola Grgura Karlovčana Đurđevac objavila je Natječaj za mlade pjesnike povodom 106. godišnjice rođenja Grgura Karlovčana. Tema Natječaja je Podravina nekad i danas, a učenički ostvaraji pišu se na hrvatskom standardnom jeziku ili kajkavskom narječju. Sudjeluju učenici od 5. do 8. razreda. U Natječaju sudjeluju i učenici okolnih općinskih škola.

Dana 15. ožujka  2019. godine povodom tog događaja organizirana je javna priredba. Prvi dio završne manifestacije je natjecateljskog karaktera. Finalisti Natječaja će krasnosloviti svoje pjesme. U drugom dijelu manifestacije organiziran je kulturno-umjetnički program. Posjetitelji će uživati u pjesmi, plesu, glumi i glazbi. Sudjeluju učenici našeg Zbora osnovne škole, polaznice Etno grupe, polaznici Malog folklora te polaznici Umjetničke škole Fortunat Pintarić.

Nakon kulturno – umjetničkog programa stručno povjerenstvo proglasit će tri najbolje pjesme, a publika će glasovanjem izabrati njima najbolji nastup. Svi učenici bit će nagrađeni poklon paketima izdavačke kuće Alfa, naše škole, a najbolje učenike nagradit će Grad Đurđevac.

Ovom najavom pozivamo sve zainteresirane na priredbu Podravina nekad i danaskoja se već šestu godinu održava u našoj školi. Ove godine će se održati 15. ožujka u 11,00 sati u maloj sportskoj dvorani Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac.