Sedma večer Festivala Marinko Ivanišević

Nedjelja, 30. srpnja 2017.

Sedma i posljednja večer Festivala Marinko Ivanišević će se održati u nedjelju, 30. srpnja 2017. u Domu kulture s početkom u 20,30 sati, a gosti su Kulturna udruga Tomislav Franjić iz Kalinovca s predstavom Na konaku. Nakon predstave na platou ispred Doma kulture zabavit će Vas koncert grupe Pepel puh.

Kratko o predstavi:
Na kalnovečkema konake nalaze se ostaci nekadašnjeg gazdinstva i velikog posjeda obitelji Nemet. Stari spisi svjedoče o burnom životu ljudi unutar konaka kao i izvan njega. Djelić te atmosfere dočaran je ovom predstavom. Gazda Ladislav Nemet naumio je kupiti vinograd za svoju kćerku Martu koja se udaje za bana Franju, pa je pozvao vlasnike vinograda – grofa i groficu Barnagor da ih „narani, napoji, dobro zabavi i od njijov jeftino gorice kupi“. U tome mu pomaže supruga Katarina koja zdušno zabavlja pjesnika Marka.
Događaji se odvijaju u kuhinji na imanju, gdje se sastaje sva služinčad. Tamo kuharica Julka, njen muž Miško, konjušar Jura i sluškinja Eržika vode razgovore o životu svojih gospodara. Ne nedostaje ogovaranja, zajedljivih uvreda pa čak i ucjena. Sve se odvija na humorističan način s puno zabave i smijeha.
Svi likovi i događaji su izmišljeni.

Ulaznicu po cijeni od 15,00 kn možete rezervirati putem Facebooka kazališta ili prije početka predstave.