Antonija, Luka i David županijski pobjednici na Županijskom natjecanju iz znanja i kreativnosti Čitanjem do zvijezda


Petak, 6. ožujka 2020.

Ovaj tjedan u Osnovnoj školi Đurđevac održano je Županijsko natjecanje u znanju i kreativnosti Čitanjem do zvijezda.

Na natjecanju je sudjelovalo 37 učenika u 11 ekipa osnovnih škola iz cijele županije. Prvo mjesto u pismenom dijelu natjecanja osvojila je ekipa iz Osnovne škole Đurđevac u sastavu Antonija Petrović (7.d), Luka Grumerec (7.d) i David Kuzmić (8.d). Mentorice učenicima su Antonela Carek i Nataša Švaco.

U pojedinačnoj kategoriji plakata naša učenica Dorotea Bednaić osvojila je također prvo mjesto, a mentori su joj bili Zoran Vidaković i Nataša Švaco.

Drugo je mjesto u pismenom dijelu natjecanja osvojila ekipa iz OŠ Braća Radić Koprivnica dok je ekipa iz OŠ Koprivnički Ivanec osvojila treće mjesto. Njihova mentorica je bila Renata Glavica.

U kategoriji plakata sa svojim je uradcima sudjelovalo 6 učenica, Mateja Bosorić iz OŠ prof. Franje Viktora Šignjara, Virje, Petra Gelenđer iz OŠ „Prof. Blaž Mađer“ Novigrad Podravski, Ema Vargaiz OŠ Fran Koncelak Drnje, Dora Marin iz OŠ Ljudevita Modeca Križevci, Esther Vezjak Dolenec iz OŠ „Braća Radić“ Koprivnica i Dora Bednaić iz OŠ Đurđevac.

Na državno natjecanje i u kategoriji pismenog ispita i u kategoriji pojedinačnog kreativnog uratka odlaze učenici iz OŠ Đurđevac i OŠ Braća Radić Koprivnica. Državno će se natjecanje održati u Čakovcu početkom mjeseca svibnja.

U kulturno-umjetničkom dijelu programa predstavili su nam se učenici 6.d razreda koji su nas uveli u svijet fantazije sa zanimljivom izvedbom Orašara, i Laura Kovačević, učenica 8.d razreda koja je otpjevala pjesmu A million dreams. Voditeljica je učiteljica Glazbene kulture Kristina Benko Markovica.

Naša Gradska knjižnica Đurđevac i izdavačke kuće Školska knjiga i Naklada Ljevak nagradili su sve sudionike natjecanja, knjigama i ostalim poklonima.

-Ovim im se putem zahvaljujemo na poklonima za učenike, mentore i školske knjižnice- rekla je mentorica Nataša Švaco.

Čestitke svim učenicima na izvrsnom uspjehu.

Foto: Danijel Domišljanović, Maja Šalamon Nemet i Nataša Švaco