Erasmus+ projekt: đurđevački gimnazijalci ugostili kolege iz Slovačke


Petak, 13. svibnja 2022.

Protekla dva tjedna, od 1. do 12. svibnja, učenici đurđevačke gimnazije proveli su u zanimljivom druženju s učenicima iz Gimnazije Andreja Sladkoviča iz Krupine u Slovačkoj.

23 učenika iz Slovačke provelo je 11 dana u Đurđevcu u okviru Erasmus+ projekta „The Lifestyle and its Impact on the Environment in Regions of Croatia and Slovakia“. Tijekom gotovo dva tjedna koliko su učenici surađivali, jedni drugima su predstavili vlastite regije, gradove i školu. Također su se bavili temama ekologije, razvrstavanja otpada i održivog razvoja pa su tako posjetili Đurđevačke pijeske i posjetiteljski centar.

Učenici su posebice uživali u raznolikim aktivnostima povodom dana drugačije nastave te raznim radionicama koje su obuhvatile proučavanje jezičnih sličnosti, kulture i tradicionalnih jela. Okušali su se i u praktičnim vještinama poput kuhanja, izrade narukvica i različitih igara.

Pronašli su puno sličnosti sa svojim vršnjacima iz Slovačke, sklopili nova prijateljstva te su jednoglasno zaključili da je druženje prekratko trajalo.