Gimnazija dr. Ivana Kranjčeva jedina u našoj županiji ima 100% prolaz na ispitima državne mature


Petak, 20. srpnja 2018.

Gimnazija dr. Ivana Kranjčeva jedina u Koprivničko-križevačkoj županiji ima 100% prolaz na ispitima državne mature, a svi učenici upisali željene fakultete i to većina svoj prvi izbor te pet učenika drugi izbor.

Ponosni smo na rezultate naših učenika na ispitima državne mature jer evo već petu godinu za redom su svi naši učenici u prvom roku položili ispite državne mature i upisali željene fakultete. Naši učenici se po individualnim rezultatima nalaze u dvadeset posto najboljih rezultata u Hrvatskoj. Gotovo polovica naših maturanata je upisala tehničke fakultete poput strojarstva, građevine, informatike, kemijskog inženjerstva, geofizike, prometa, prehrambeno-biotehnološkog, ali treba dodati i dosta interesa za jezike engleski, njemački, hrvatski te ostale pedagoške i humanističke smjerove studija i poslovne ekonomije- rekla je ravnateljica Nevenka Lončar.

To dokazuje da se u školi radi kvalitetno, da su učenici kroz četiri godine gimnazijskog obrazovanja uspješno savladali planirane sadržaje iz svih predmeta i nimalo ne zaostaju za učenicima iz cijele Hrvatske.

Napominjem još jednom da je i ove godine kvaliteta rada u đurđevačkoj gimnaziji našla potvrdu i na natjecanjima iz svih predmeta, pa je tako 33 učenika i 13 nastavnika, njihovih mentora primilo nagradu Grada Đurđevca za osvojena prva tri mjesta na županijskim natjecanjima  i za uspješno sudjelovanje na državnim natjecanjima. Imamo državnog prvaka iz geografije, a na državnom natjecanju iz njemačkog jezika te na Smotri LiDraNo i Simulirano suđenje također su ostvarili zapažene rezultate. Naši nastavnici se educiraju i promoviraju cjeloživotno učenje što dokazuje i činjenica da je 12 nastavnika napredovalo u zvanje profesor mentor ili profesor savjetnik što je točno polovica članova Nastavničkog vijeća naše škole- dodala je ravnateljica.

Škola je provela i nekoliko školskih, državnih i međunarodnih projekata poput: Ruksak pun kulture, Pro(iz)vedi mladost u kulturi, Erasmus+ Imagine, Zeleni filmovi, e-škole, Dan drugačije nastave – Dijaki pri Staromu gradu, Polarni san., Tjedan cjeloživotnog učenja, Njemačka jezična diploma, EKO-foto i dr. Učenici vrlo rado sudjeluju u natjecanjima  Statistička olimpijada, Klokan, a posebno ističemo treće mjesto u državi na natjecanju Junior freshhh u organizaciji INE te Best in English i Best in Deutsch.

Đurđevačkih gimnazijalaci i njihovi profesori sudjeluju u brojnim kulturnim, turističkim manifestacijama, priredbama, sportskim natjecanjima u Đurđevcu i okolnim mjestima kroz sudjelovanje u brojnim izvanškolskim aktivnostima poput folklora, solo pjevanja i pjevanja u vokalnim sastavima i zborovima, šahovskim, nogometnim, rukometnim i košarkaškim turnirima, kazalištima, likovnim i fotografskim aktivnostima, te dokazuju da se sve može uz dobru organizaciju vremena i puno truda.

Čestitke svim učenicima i nastavnicima na ovako lijepim rezultatima.