Gradsko društvo Crvenog križa Đurđevac može se pohvaliti brojnim ostvarenim aktivnostima i projektima


Ponedjeljak, 21. studenoga 2022.

U prostoru Doma kulture Đurđevac Gradsko društvo Crvenog križa Đurđevac održalo je svoju redovnu izvještajnu sjednicu Skupštine.

Sjednicu je otvorila predsjednica Dubravka Jaković, a upraviteljica ureda Sofija Paša upoznala je prisutne sa promjenama, novostima i provedenim aktivnostima u 2022. godini. Na skupštini su jednoglasno usvojeni Plan rada i financijski plan za 2023. godinu.

Prisutnima se obratila i pročelnica Upravnog odjela za razvojne projekte Silvija Lukačin ispred gradonačelnika i Grada Đurđevca koja je pohvalila rad i aktivnosti Gradskog društva Crvenog križa Đurđevac te je naglasila kako se veseli suradnji i realizaciji zajedničkih projekta u budućem razdoblju.

Ova prilika je iskorištena kako bi se zahvalilo i jednoj humanitarki, koja je donirala svoju kuću s okućnicom GDCK Đurđevac.

Zahvala je izrečena i Ljiljani Sertić-dobitnici visokog priznanja, Reda Hrvatskog Crvenog križa. Dr. Sertić već više od 60 godina volontira, darivala je krv 88 puta, predavačica je Prve pomoći, nezaobilazna članica povjerenstva kod natjecanja u poznavanju Prve pomoći, organizatorica akcija DDK-a, bivša predsjednica društva, članica Odbora i Skupštine društva i DCK KKŽ. Istaknula se i ogromnim angažmanom u humanitarnom radu u vrijeme Domovinskog rata.

-Ponosni smo što u našem društvu imamo takvu nesebičnu osobu, koja cijeli svoj život odvaja svoje slobodno vrijeme kako bi pomagala drugima- rekla je predsjednica.

Na kraju se zahvalila svim zastupnicima, članovima Odbora, volonterima, darivateljima krvi, djelatnicima, Gradu Đurđevcu, općinama, Županiji, ravnateljima škola i vrtića, građanima te svima ostalima koji su na razne načine sudjelovali u humanoj misiji i pridonijeli uspješnom radu GDCK Đurđevac.

-Svakako trebamo stalno poticati naraštaje koji dolaze na humanost, plemenitost, empatiju kako bi djelovali prema njoj i postali volonteri, dobrovoljni darivatelji krvi, dobri ljudi! Nikad ne smijemo odustati činiti dobro- zaključila je.