Muzej grada Đurđevca i utvrda Stari grad privlače nove posjetitelje


Utorak, 26. svibnja 2015.

Iako je Stari grad ovih dana poprište građevinskih radova, to nije spriječilo brojne posjetitelje da posjete tu srednjovjekovnu utvrdu i Muzej Grada Đurđevca. Naime, od ove godine širi se krug posjetitelja i dolaze nam škole i udruge koje nas do sad nisu posjećivale, a one koje su dolazile prije, ponovno se vraćaju.
Građevinski radovi u Starom gradu tiču se budućeg restorana i pivnice koji se nalaze u prizemlju utvrde. To će biti još jedan dodatak turističkoj ponudi ovog baštinskog lokaliteta i zapravo njezino zaokruživanje, što će zasigurno privući i zadržati još veći broj posjetitelja.
Posjetitelji su oduševljeni arhitekturom utvrde i pričama o njezinoj povijesti koju dobivaju od stručnih vodiča, a ljubitelje umjetnosti oduševljava likovni postav u potkrovlju i zanimljive povremene izložbe koje uz umjetničku vrijednost imaju i edukativni karakter.
Željeli bismo napomenuti, kako to uvijek biva, da Đurđevčani, izuzev školaraca, Stari grad posjećuju manje nego posjetitelji iz drugih gradova i županija, pa ih ovim putem pozivamo da to promijene.