Održive misli: održana tribina Održivo gospodarenje otpadom i kakve to veze ima s nama


Srijeda, 15. svibnja 2019.

Dana 14. svibnja 2019. godine s početkom u 11,15 sati u prostorijama Osnovne škole Ivan Lacković Croata Kalinovac održana je tribina pod nazivom Održivo gospodarenje otpadom i kakve to veze ima s nama.

Tribina je organizirana u sklopu projekta „Održive misli”, KK.06.3.1.07.0015 sufinanciranog sredstvima Europske Unije iz Kohezijskog fonda.  Korisnik projekta je Grad Đurđevac, dok su partneri na provedbi projekta općine:Ferdinandovac, Kalinovac, Kloštar Podravski, Molve, Novo Virje, Podravske Sesvete i Virje. Ukupan iznos projekta iznosi 492.494,32 kune, dok je iznos EU potpore je 418.620,16 kuna.

Projekt se provodi u trajanju od 20 mjeseci, odnosno od 17. travnja 2018. – 17. prosinca 2019. godine. Tribina je trajala 90 minuta, a predavači su bili:

- Sonja Hlebar, dugogodišnja stručnjakinja iz sektora gospodarenja otpadom, suosnivačica i idejna začetnica nekoliko ekoloških projekata nagrađenih međunarodnim nagradama,
- Ivana Smolak, stručna inžinjerka održivog razvoja i voditeljica ekoloških projekata,

Obzirom na alarmantno stanje u našem okolišu i posljedicama koje ono ima ne samo za sam okoliš, već i za ljudsko zdravlje, cilj tribine bio je potaknuti građane na individualne i kolektivne akcije u pogledu sprečavanja nastanka, ponovne upotrebe, recikliranja i smanjenja odlaganja otpada. Sudionici i sudionice tribine bili su upoznati s hijerarhijom gospodarenja otpadom, kružnom ekonomijom i ciljevima održivog razvoja kao cjelovitim rješenjem koje podrazumijeva stvaranje održive budućnosti za sve. Tribini su prisustvovali djelatnici škole, učenici, te građani.

Sadržaj ovog priopćenja isključiva je odgovornost Grada Đurđevca.