Održive misli: održana tribina Održivo gospodarenje otpadom i kakve to veze ima s nama


Srijeda, 15. svibnja 2019.

Dana 14. svibnja 2019. godine s početkom u 11,15 sati u prostorijama Osnovne škole Ivan Lacković Croata Kalinovac održana je tribina pod nazivom Održivo gospodarenje otpadom i kakve to veze ima s nama.

Tribina je organizirana u sklopu projekta „Održive misli”, KK.06.3.1.07.0015 sufinanciranog sredstvima Europske Unije iz Kohezijskog fonda.  Korisnik projekta je Grad Đurđevac, dok su partneri na provedbi projekta općine:Ferdinandovac, Kalinovac, Kloštar Podravski, Molve, Novo Virje, Podravske Sesvete i Virje. Ukupan iznos projekta iznosi 492.494,32 kune, dok je iznos EU potpore je 418.620,16 kuna.

Projekt se provodi u trajanju od 20 mjeseci, odnosno od 17. travnja 2018. – 17. prosinca 2019. godine. Tribina je trajala 90 minuta, a predavači su bili:

- Sonja Hlebar, dugogodišnja stručnjakinja iz sektora gospodarenja otpadom, suosnivačica i idejna začetnica nekoliko ekoloških projekata nagrađenih međunarodnim nagradama,
- Ivana Smolak, stručna inžinjerka održivog razvoja i voditeljica ekoloških projekata,

Obzirom na alarmantno stanje u našem okolišu i posljedicama koje ono ima ne samo za sam okoliš, već i za ljudsko zdravlje, cilj tribine bio je potaknuti građane na individualne i kolektivne akcije u pogledu sprečavanja nastanka, ponovne upotrebe, recikliranja i smanjenja odlaganja otpada. Sudionici i sudionice tribine bili su upoznati s hijerarhijom gospodarenja otpadom, kružnom ekonomijom i ciljevima održivog razvoja kao cjelovitim rješenjem koje podrazumijeva stvaranje održive budućnosti za sve. Tribini su prisustvovali djelatnici škole, učenici, te građani.

Sadržaj ovog priopćenja isključiva je odgovornost Grada Đurđevca.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

OM opcine 040220