Projekt Održive misli: vrtićarcima podijeljene bojanke Zelenko i ekipa


Četvrtak, 6. lipnja 2019.

PRIOPĆENJE: podijeljene bojanke „Zelenko i eko ekipa“ u sklopu projekta „Održive misli“  KK.06.3.1.01.0015

U sklopu projekta Održive misli ovaj tjedan podijeljene su bojanke „Zelenko i eko ekipa“ djeci predškolske dobi s područja grada Đurđevca te općina Ferdinandovac, Kalinovac, Kloštar Podravski, Molve, Novo Virje, Virje i Podravske Sesvete. Ova bojanka obuhvaća teme pravilnog odvajanja otpada i recikliranja koje su ujedno i zadnje dvije teme projekta „Održive misli“. Bojanka je izrađena kako bi se djeca upoznala s održivim gospodarenjem otpadom i svojom ulogom u njemu na zabavan, ali edukativan način.

Koncept i dizajn bojanki prilagođeni su ciljanoj skupini, djeci predškolske dobi, a sastoje se od glavnog lika Zelenka i njegovih prijatelja Mime, Kika Popi-a koji djecu vode kroz zadatke bojanja, ali i one koji zahtijevaju logičko razmišljanje te podučavaju o pravilnom odvajanju otpada i recikliranju.

Cilj je da djeca usvoje navike pravilnog odvajanja i nauče važnost recikliranja od najranije dobi što će voditi smanjenju količina otpada na odlagalištu te njegov štetan utjecaj.

Projekt Održive misli provodi se u trajanju od 20 mjeseci, odnosno od 17. travnja 2018. – 17. prosinca 2019. godine, a sufinanciran je sredstvima Europske Unije iz Kohezijskog fonda.

Korisnik projekta je Grad Đurđevac, dok su partneri na provedbi projekta općine:Ferdinandovac, Kalinovac, Kloštar Podravski, Molve, Novo Virje, Podravske Sesvete I Virje. Ukupan iznos projekta iznosi 492.494,32 kune, dok je iznos EU potpore je 418.620,16 kuna.

Sadržaj priopćenja isključiva je odgovornost Grada Đurđevca.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.