Otvorena izložba Petra Petrovića pod imenom Naša Podravina, jako dobra vina


Ponedjeljak, 3. lipnja 2019.

U prostorima Gradske knjižnice Đurđevac, otvorena je izložba Petra Petrovića pod imenom Naša Podravina, jako dobra vina.

Ovo je 22. samostalna izložba skromnog đurđevačkog slikara, a ostvarena je u suorganizaciji Gradske knjižnice Đurđevac, Muzeja Grada Đurđevca i Grada Đurđevca.Petar Petrović slikar je lokalnog izričaja i prisutan je na likovnoj sceni od 1958. godine, a svojim kontinuiranim radom sudjelovao je aktivno u likovnim događanjima u gradu, na radionicama, samostalnim i skupnim izložbama i ostalim manifestacijama.

Putujući na svojem biciklu uočava i vjerno bilježi te od zaborava pokušava očuvati veliki dio tradicije, kulture, etnologije i etnografije Podravine koja je uglavnom već nestala iz današnjeg načina života, ostajući u sve to vrijeme vjeran naivnom, ali prije svega svojem originalnom likovnom izričaju.

Na samom otvorenju, o životu slikara govorila je ravnateljica Gradske knjižnice Đurđevac, Bernarda Ferderber, a o djelu, ravnateljica Muzeja Grada Đurđevca, Edita Janković Hapavel.

Gospodin Petrović okupljene je počastio s nekoliko glazbenih djela na njegovoj vjernoj pratiteljici – harmonici.