U knjižnici predstavljeni Podravski zbornici 46/2020 i 47/2021 te knjiga Božice Jelušić Mojih 70/50


Utorak, 3. svibnja 2022.

U Gradskoj knjižnici Đurđevac predstavljene su tri knjige - Podravski zbornik 46/2020, Podravski zbornik 47/2021 i Božica Jelušić: Mojih 70/50. Nova izdanja predstavili su ravnateljica Gradske knjižnice Đurđevac Bernarda Ferderber i glavni i odgovorni urednik Robert Čimin, ravnatelj Muzeja grada Koprivnice koji je i izdavač navedenih naslova. Oboje su istaknuli važnost kontinuiranog izlaženja ovog interdisciplinarnog časopisa koji redovito izlazi od 1975. godine, a pokriva regionalno područje Podravine te objavljuje znanstvene i stručne radove te priloge iz područja geografije, povijesti, etnologije, antropologije, arheologije, povijesti umjetnosti, arhitekture, konzervacije i restauracije, sociologije, gospodarstva, ekonomije, prirodoslovlja i književnosti.

Svoje radove predstavili su i autori iz Đurđevca. Ivana Senjan pisala je o Ivanu Hanžeku, poznatom đurđevačkom glazbeniku, zborovođi i glazbenom pedagogu, Kristina Benko Markovica predstavila je rad i djelovanje ženskog vokalnog sastava Đurđevčice, a Vladimir Miholek predstavio đurđevačkog liječnika dr. Luju Harazima.

Književnica Božica Jelušić uvela nas je u sadržaj biografske knjige Mojih 70/50 te interpretirala neke od svojih mnogobrojnih pjesama.