Brojna događanja te kreativne aktivnosti privukle i velike i male u knjižnicu na Dane otvorenih vrata


Subota, 25. lipnja 2022.

Gradska knjižnica Đurđevac je u sklopu manifestacije Picokijade jučer, širom otvorila svoja vrata za sve svoje korisnike, ali i za sve zainteresirane građane koji će to tek postati. Naime, povodom Dana otvorenih vrata Gradske knjižnice Đurđevac predstavljeni su programi i aktivnosti koji se svakodnevno provode na svim odjelima knjižnice, a svi zainteresirani mogli su razgledati i obnovljeni Odjel za odrasle te Dječji i Studijski odjel.

Tijekom cijelog dana knjižničarke su nastavile provoditi edukativne posjete djece i odraslih upoznajući ih s odjelima i aktivnostima koje se odvijaju na njima, a kroz posterska izlaganja mogla se vidjeti raznolikost programa koji se redovito provode s inkluzivnim skupinama naše lokalne zajednice. Posjetitelji su mogli zaviriti i u Makerspace prostor gdje su bili izloženi AQ:bit setovi, Boson setovi, micro:Maqueen roboti te uživo vidjeti rad 3D printera pomoću kojeg je prigodno isprintan 3D pijevac.

Besplatno su učlanjeni novi korisnici koji su pritom dobili i paketić iznenađenja, a oni malo zaboravljiviji danas su mogli vratiti knjige koje su malo duže zadržali kod sebe.

U parku kraj Osnovne škole Đurđevac knjižničarke su izvele igrokaz prema slikovnici Silvije Šesto „O devama i velikom srcu Đurđevca“, a koju je Knjižnica izdala prije tri  godine. Igrokaz je bio namijenjen predškolcima, ali i ostaloj djeci koja su na ovaj način mogla upoznati glavne likove slikovnice – naše drage device i ostale životinje koje obitavaju u mini zoološkom vrtu Hrvatska sahara.

Zatim je slijedio književni susret s poznatom đurđevačkom književnicom Božicom Jelušić koja je djeci čitala svoje slikovnice – Pjeska, Bakomat, Legendu o Picokima i Priču o Jakovu oblaku, a nakon čega je uslijedila i likovna kreativna radionica. Nakon susreta s djecom, otvoren je i novi ulaz na Odjelu za odrasle – knjiga koja je posvećena našoj ovogodišnjoj počasnoj građanki grada Đurđevac Božici Jelušić.