Vatrogasci održali pokazne vježbe: učenici iz Budrovca uživali u prezentaciji opreme i vozila


Četvrtak, 1. lipnja 2023.

Ovaj tjedan članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Budrovac i vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Đurđevac zajedno su za učenike Područne škole Budrovac održali pokaznu vježbu u školskom dvorištu.

Učenici nisu skrivali oduševljenje vatrogasnom opremom i vozilima, a najviše ih se dojmila vatrogasna pjena kojom vatrogasci gase požar. Uz stručnu pomoć vježbali su gašenje vatre vodom, pjenom i prahom.

Susret s vatrogascima nastavak je suradnje s DVD Budrovac koji ove godine obilježava 90 godina svog aktivnog djelovanja, a za njihovu brošuru učenici Područne škole Budrovac nacrtali su slike na temu vatrogasaca.

Kako su naglasili cilj ove akcije bio je razvijanje svijesti i odgovornosti građana, a pogotovo mladih u području prevencije od nastanka požara i ispravnom postupanju u slučaju nastanka i gašenja požara. 

Ovakva prezentacija vatrogasne opreme bila je najbolja zahvala svim učenicima za izradu crteža koje je DVD Budrovac iskoristio za izradu promo brošure (u sklopu protupožarne sezone) pod nazivom "Spriječimo požare".