Vrtić Maslačak: vrtićarci upoznavali ljudsko tijelo


Subota, 30. studenoga 2019.

Učimo o sebi, učimo o ljudskom tijelu – od čega se sve sastoji, koja je svrha kojeg dijela tijela, što sve možemo sa svojim tijelom, ovih dana učili su vrtićarci iz Dječjeg vrtića Maslačak.

Kako bi bolje upoznali sebe vrtićarci su odlučili proučiti ljudsko tijelo, za početak su se promatrali u ogledalu i pokušali nacrtati što su vidjeli. Kasnije proučavajući slikovnice i enciklopedije otkrili su da ima puno više u našem tijelu od onog što vidimo.

Saznali su da ljudi imaju razne organe bez kojih ne bi mogli živjeti, da imaju puno kostiju koje čine kostur našeg tijela, zatim mišići koji nam pomažu u kretanju, a tek onda je tu naša koža koju vidimo.

Kroz učenje su se zabavili u raznim aktivnostima, promatrali su sebe i crtali. Zajednički su izradili i velikog kostura. Samostalno su radili kosture od štapića za uši što im je bilo veoma zabavno.

Učili su kako održavati higijenu vodeći brigu za lutke, koje su kupali, umivali, prali im zube, odijevali u čistu odjeću i hranili zdravom hranom.

Kako bi isprobali što ljudsko tijelo može, iskušali su stazu kretanja koja nekima i nije bila lagana te su probali oponašati kretnje životinja. Zaključili su da s tijelom mogu raditi mnogo različitih poza i oblika kretanja.