Deset osnovnoškolaca dobit će svog pomoćnika u nastavi


Petak, 31. kolovoza 2018.

Grad Đurđevac je još prije četiri godine prepoznao važnost osiguravanja pomoćnika u nastavi, a sredstava za financiranje projekta osigurava putem Europskog socijalnog fonda i iz vlastitog proračuna.

Nakon provedenog natječaja za zapošljavanje i odabira u Gradskoj knjižnici gradonačelnik Hrvoje Janči i ravnatelj Osnovne škole Grgura Karlovčana Danijel Domišljanović potpisali su ugovore s deset pomoćnika u nastavi na razdoblje od deset mjeseci.

Najprije je ravnatelj pozdravio sve prisutne i čestitao izabranim pomoćnicima.  Istaknuo je pozitivna iskustva učenika s teškoćama u razvoju i njihovih roditelja, kao i nesebičnu pomoć i trud pomoćnika, te im zaželio uspješan rad i ugodan boravak u školi.

Gradonačelnik je istaknuo da je cilj zaposliti što više osoba kako bi se djeci s teškoćama osigurao dovoljan broj pomagača koji su im potrebni za savladavanje i praćenje nastavnog sadržaja. Pet pomoćnika u nastavi će biti raspoređeni i u Područnu školu za djecu s teškoćama u razvoju gdje boravi velik broj djece s različitim teškoćama, stoga je tamo i veća potreba za pomoćnicima- dodao je gradonačelnik.

Pomoćnici u nastavi i učenici postali puno više od pomagača u učenju i socijalizaciji – postali su prijatelji. Svako dijete je drugačije, što znači da je pojedinom učeniku potrebno prilagođavati sadržaje i metode rada. Pomoćnici u nastavi za svoje učenike moraju imati beskrajno strpljenje i razumijevanje- rekao je gradonačelnik.

Na kraju ugodnog druženja pomoćnici u nastavi su s gradonačelnikom razmijenili svoja dosadašnja iskustva i razmišljanja o radu s učenicima s teškoćama te su dodali kako se nadaju da će sa svojim učenicima i dalje imati dobar odnos i suradnju.

Ukupna vrijednost projekta je 2,2 mil. kuna, a preko Europskog socijalnog fonda osigurano je 92% sredstava, dok će preostali dio od 178.000,00 kuna osigurati Grad uz sufinanciranje Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Sadržaj ovog teksta isključiva je odgovornost Grada Đurđevca.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa ”Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020”.