Đurđevac se u poslovnoj zajednici i zajednici gradova i općina pozicionira kao lokalna samouprava spremna na izazove budućnosti


Subota, 26. studenoga 2022.

Gost ovotjednih Gradskih tema bio je predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković, koji se na početku emisije osvrnuo na sjednicu Gradskog vijeća koja će se održati u utorak.

- Jedna od točaka dnevnog reda je i rebalans proračuna koji donosimo kako bi se se osigurala dostatna sredstva za financiranje projekata na kojima ćemo raditi sljedeće godine, i to još ove godine kad su kamate niske. Sve gradske ustanove, odnosno ravnatelji, podnijet će i svoja polugodišnja izvješća.

Donosi se i odluka o isplati božićnica za naše umirovljenike u iznosu od 200,00 kuna, a dosadašnji cenzus od 2000 kuna mirovine podižemo na 2500 kuna, tako da će svi umirovljenici koji imaju mirovinu nižu od 2500 kuna dobiti božićnicu. To je još jedan pomak u vidu pomoći našim osobama starije životne dobi- rekao je predsjednik vijeća.

U srijedu, 30. studenog 2002., grad Đurđevac bit će domaćin još jedne velike poslovne konferencije, a ovoga puta na temu Energetskih izazova gradova i općina. Sudionici konferencije brojni su gradonačelnici, načelnici, predstavnici javnoga sektora, poduzetnici, predstavnici ministarstava, a organizatori  su internetski portal Energetico, Poslovni dnevnik i Grad Đurđevac.

-Grad Đurđevac se u poslovnoj zajednici i u zajednici gradova i općina pozicionira kao lokalna samouprava koja promišlja potrebe i izazove koje nam donosi budućnost. S obzirom na veliku poslovnu zonu koja ima pristup obnovljivim izvorima energije, za očekivati je da će poslovna zajednica primijetiti Đurđevac. Naš poduzetnik ima olakšan pristup dobivanju EU sredstava, uz sve one druge pogodnosti koje zona nudi kao što je, jedinstvena u cijeloj Hrvatskoj, dozvola za hale za jednu kunu po kvadratu.

Nadamo se da će i ostali gradonačelnici i načelnici slijediti naš primjer dobre prakse te tako pridonijeti tome da ne ostane sve samo na studijama, analizama i preporukama već da se provede u djelo- zaključio je predsjednik vijeća.

Cijelu emisiju pogledajte već sada na Youtube kanalu Podravskog radija.