Sportske igre mladih- Đurđevcom zavladao smijeh, veselje i sportski duh: mali sportaši preplavili sportske terene na ŠRC-u


Subota, 29. travnja 2023.

Veliko sportsko-edukativno događanje Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih održalo se danas na ŠRC-u u Đurđevcu.

Osnovnoškolci su preplavili đurđevački stadion i pretvorili Đurđevac u centar amaterskog sporta Hrvatske.

Manifestacije je okupila više od 200-injak osnovnoškolca od 1. do 4. razreda s područja grada Đurđevca i županije koji su se mogli natjecati u graničaru i atletici te se boriti za plasman na Državnu završnicu Telemach Sportskih igara mladih koja će se održati sredinom srpnja u Rijeci gdje će mali amaterski sportaši imati priliku družit se i natjecat s vršnjacima iz cijele Hrvatske.

Mlade sportaše podržali su gradonačelnik Hrvoje Lanči, direktor Turističke zajednice Mario Fuček i predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Đurđevca Ivan Juričić.

Svečani program započeo je paljenjem plamena Turneje radosti koji su u pratnje maskote- Lina donijeli mali sportaši. Telemach Dan sporta svečano je otvorio Hrvoje Janči, gradonačelnik Grada Đurđevca:

-Sportske Igre mladih su veliki prijatelj Grada Đurđevca i već se tradicionalno svake godine održavaju na našim sportskim terenima. Grad i ova vrijedna akcija promoviraju bavljenje sportom, znamo da se kroz sport stvaraju zdravi ljudi te pomaže u tome da mlade malo odmaknemo od digitalnih sadržaja koji ih okružuju. Ovo lijepo vrijeme sve nas potiče da krenemo na sportske terene i poradimo na tjelesnoj aktivnost. Zahvalio bih se svima na ovako velikom odazivu te želim svima puno sportske sreće – rekao je na otvorenju gradonačelnik Janči.

Najspretnija ekipa u graničaru bila je ekipa 4. B u kategoriji 2012. godište i mlađe te ekipa 1.B u kategoriji 2014. godište i mlađi.

Najbrži atletičari iz  Đurđevca u kategoriji 2012. godište i mlađi su Josipa Račan u kategoriji djevojčica i Ezel Horvat u kategoriji dječaka.  A u kategoriji 2014. godište i mlađi kod djevojčica Mia Pavec, a kod dječaka Fran Kišivan , te svi oni putuju na državnu završnicu u Rijeku.

Otvorenje samih igara pratili su najglasniji i najvjerniji navijači- brojni roditelji i rodbina malih natjecatelja.

Osim sportskog dijela natjecanja sve okupljene dočekala su mnogobrojna iznenađenja te brojne edukativne aktivnosti.

Lijep i sunčan dan tako je u Đurđevcu iskorišten na najbolji mogući način, u rekreaciji na sportskim terenima diljem grada.

REZULTATI:

  • trčanje djevojčice  2014. godište i mlađe: 1.  Mia Pavec 1.a, 2. Katja Martinčić 2.a i 3. Maša Jozek 2.c,
  • trčanje dječaci-2014. godište i mlađi: 1. Fran Kišivan 2.b, Niko Megec 2.c i 3. Luka Grgurek 2.c,
  • trčanje djevojčice 2012. godište: 1. Josipa Račan, 2. Tia Sabočanec i 3. Klara Marija Funtek,
  • trčanje dječaci 2012. godište: 1. Ezel Horvat, 2. Ivan Konrad Gavrilović i 3. Luka Vokšan.

GRANIČAR:

  • 2014. godište i mlađi: prvo mjesto 1.b, drugo mjesto 2.c i treće mjesto 2.a razred,
  • 2012. godište: prvo mjesto 4.b, drugo mjesto 4.c i treće mjesto 3.d razred.
Fotograf: Karlo Šutalo